Je bekijkt nu Lezenslessen

Lezenslessen

12 juli 2023 – RECENSIE ‘De opstandigheid van jongeren en hun gedrag zijn erg herkenbaar. Ook de onderwerpen waar jongeren zich, naast het klimaat, mee bezighouden zijn goed in het verhaal opgenomen. Daarnaast geeft het verhaal een goed beeld van de frustratie die speelt bij (jonge) activisten, omdat lang niet iedereen begrijpt waarom ze zich zo druk maken. De manier waarop dit is uitgewerkt komt soms wat geforceerd over, maar de boodschap blijft steeds helder: klimaatverandering verdient de nodige aandacht.

Winnen van de wereld gaat over een belangrijk actueel onderwerp waar veel jongeren zich momenteel mee bezighouden. Het is een inspirerend verhaal over hoe je op een positieve manier bij kunt dragen aan aandacht voor klimaatverandering en hoe je anderen kunt laten zien dat dat nodig is. De structuur van het verhaal kan voor minder ervaren lezers uitdagend zijn. Het verhaal bevat notities van Yanna over een actie die pas later in het verhaal plaatsvindt. De notities zijn hierdoor lastiger te plaatsen.

Tot slot vind je achter in het boek praktische tips van activisten, websites en bronnen die gebruikt zijn voor dit verhaal.’

Lees hier de hele recensie.