11 The Chriz - REGIE2 uitsnede

WORKSHOPS

Hoe wil je dat de toekomst eruit ziet? En hoe kom je daar? Door mijn boeken word ik veel gevraagd om workshops te geven aan scholieren en volwassenen. Enorm leuk! Want in de workshops komen veel dingen die ik leuk en belangrijk vind bij elkaar: storytelling, toekomstdenken, onderwijs en duurzame ontwikkeling. Voor grote groepen en projectdagen neem ik enthousiaste collega’s mee, ieder met een eigen positief verhaal. Je kunt me boeken via de contactpagina, De Schrijverscentrale en via literair agent Dorine Holman.

FUTURE DESIGN

Hoe denk je dat het jaar 2050 eruit ziet? Hoe wil je dat het er dan uitziet? Hoe komen we daar? Welke trends gaan al die kant op en welke trends spreken dat tegen? Welke onzekerheden zijn ? En wat zien weer als we die onzekerheden uitvergroten? Door middel van verbeelding, storytelling, theateroefeningen en het onderzoeken van trends brengen we verschillende toekomsten in beeld. Er valt nog heel veel te kiezen!

VERHALEN SCHRIJVEN

Hoe bouw je een verhaal op? Hoe vertaal je een persoonlijk of actueel thema naar personages? Welke overeenkomsten zijn er tussen een Netflix-serie en een dik boek? En wat vertellen die overeenkomsten over onszelf? Aan de hand van fragmenten, verhaaltechnieken en schrijf- en spelopdrachten gaan we in op spanning, karakterontwikkeling en het belang van tempo, ritme en klank

WINNEN VAN DE WERELD

N.a.v. fragmenten uit mijn boek en de actualiteit ga ik met leerlingen in gesprek over activisme. Waar maak jij je zorgen over? Wat doe je als je boos bent? Helpt dat? Wat vind je van groepen als Black Lives Matter en Extinction Rebellion? Ik ga in op mijn research voor Winnen van de Wereld en mijn betrokkenheid bij Teachers for Climate en Youth for Climate (Raad van Advies). Open gesprekken over idealen en meningsverschillen.